Vi ste ovde

Sadržaj

Pantone Bojne karte

Pantone kompanija

Pantone INC u vlasništvu kompanije X-Rite Incorporated je svetski poznati autoritet za boju. Skoro 50 godina, Pantone je inspiriše dizajnere svojim proizvodima, uslugama i tehnologijom.

Godine 1963, Lorens Herbert, osnivač Pantone, stvorio je inovativni sistem za identifikaciju, usklađivanje i komunikaciju boje da reši problem preciznog određivanja nijanse u grafičkoj umetnosti. Njegovo saznanje da se spektar boja vidi i tumači različito od strane svakog pojedinca dovelo do inovacija u PANTONE ® MATCHING SYSTEM ®, standardizovanu knjigu boje u formatu lepeze.

Pantone je od tada proširio svoj katalog i za druge industrije, uključujući digitalne tehnologije, modu, plastiku, arhitekture i enterijer, kao i premaze. Danas je PANTONE poznat širom sveta kao standardni jezik za precizno komunikaciju boja, od dizajnera, proizvođača, prodavca i kupca, preko različitih industrijskih grana. Pantone nastavlja da razvija  inspirativne alate i usvaja novu digitalnu tehnologiju za rešavanje potreba kreativne zajednice za komunikaciju boja.

Tržišta i proizvodi

Svake godine, mnogobrojni Pantone proizvodi i usluge i njegove stotine licenci se prodaju u preko 100 zemalja u oblastima grafičke umetnosti, mode, enterijera, plastike, arhitekture, industrijskog dizajna i potrošačkih tržišta.

Grafičke umetnost - Štampanje, izdavaštvo i pakovanje

PANTONE PLUS SERIES za multimedijalne grafike - Današnja verzija PANTONE MATCHING SYSTEMA - je definitivno međunarodna referenca za izbor, opis, usklađivanje i kontrolu boje. PANTONE FORMULA GUIDE, skup od dva vodiča koji se sastoji od 1.677 solidnih PANTONE boja na premaznom i nepremaznom papiru, pokazuju formule za mešanje  štamparskih boja. Dve knjige sa perforiranim kuponima uzoraka boja obezbeđuje uzorke koje možete izdvojiti i koristiti za kontrolu kvaliteta.

Digitalni Pantone CMYK vodiči pružaju sveobuhvatnu paletu od 2.868 boja dostižnih u četvorobojnom procesu štampe. Pantone COLOR BRIDGE® VODIČI pruža poređenje PANTONE SOLID mešanih boja  njihove najbliže moguće poklapanje u CMYK procesu koji se može postići na kompjuterskom monitoru, izlaznom uređaju ili offset stampi. Drugi Pantone Color Referentni Vodiči za grafičku umetnost uključuju Metalik, Premium metalik, Pastel i Neon.

Moda & Home

PANTONE MODA + HOME Bojni sistem je osnovno sredstvo za dizajnere za izbor i opis boja za odeću, pokućstvo i enterijer, industriji tekstila i modi. Sistem - koji se sastoji od 2.100 boja u pamuku ili na papiru - idealan je za slaganje kreativne palete i konceptualne šeme boja, kao i za pružanje boja komunikaciju i kontrolu u proizvodnom procesu.

Kroz partnerstvo sa Clariant International, jednog od najvećih svetski proizvođača tekstilnih boja i hemijskih proizvoda, PANTONE SMART COLOR  SYSTEM omogućava dizajnerima i proizvođačima da ubrzaju ciklus razvoja boja efikasno i tačno, uz dramatično povećanje brzine izlaska na tržište i smanjenje troškova.

PANTONE VIEW COLOR PLANER je alat za predviđanje trenda i izlazi svake druge godine. Nudi sezonski pravac i boje i inspiraciju 24 meseci unapred za višstruke namene, uključujući mušku i žensku odeću, sport, kozmetiku i industrijski dizajn. Uveden 2004. godine, PANTONE VIEW HOME je sveobuhvatan alat za predviđanje boje nameštaj kućne industrije.

Premazi

U 2006, Pantone se udružio sa Fine Paints Europe da stvori PANTONE PAINTS, liniju premijum kvaliteta holandske bojoe, omogućivši  dizajnerima i potrošačima sa izbor od 3.000 PANTONE boja u premazima.

Plastika

PANTONE Plastics ™ Color system omogućava dizajnerima, proizvođačima i dobavljačima koji rade sa plastikom da izaberu, navedu, kontrolišu i proizvedu stotine boja pomoću plastičnih i transparentnih uzoraka. Sistem nudi sveobuhvatnu paletu boja koja se reprodukuje u plastici.

Capsure

PANTONE Capsure  je prenosiv, pristupačan, Spectro-kolorimetar preprogramiran sa PANTONE Color podacima. Uređaj odmah identifikuje najbližu Pantone boju bilo koje ravne površine, osnaživanje dizajneri širom grafičke umetnosti, mode, kuće, arhitekture i enterijera industrije da identifikuju inspiracije boja i meč ih PANTONE boja gde god ide.

Boja Cue 2 omogućava korisnicima da prelazite preko više PANTONE biblioteka i pomerite napora od boja inspiracije do realizacije, bez obzira na medij. Boja Cue 2 takođe beleži poslednjih 30 boje izmerene za kasniju upotrebu.

Softver u boji Cue 2 omogućava dizajnerima da prevede PANTONE boja za korišćenje u različitim bojama prostorima i popularne softvera za uređivanje slika, kao i precizno odrediti i komuniciraju boju za četiri boje proces i Hekachrome ® štampanje i Veb.

Potrošač

PANTONE KOSMOS je zbirka lifestile proizvoda na bazi modnim trendovima boja za potrošača. Kolekcija se sastoji od stola, kancelarijski predmeti, putovanja zupčanika, pribor i odeća za kišu, kombinuje vanvremenski dizajn i moderne materijale sa aktuelnim trendom boja. Više informacija dostupno je na vvv.pantoneuniverse.com.

PANTONE boja Kupovina vodič omogućava kupci preuzmu stručnost i preciznost PANTONE Ime gde god da idem. Na osnovu PANTONE tekstilne Color Sistem, PANTONE boja Kupovina vodič sadrži 1.757 boje u lak za korišćenje ventilatora vodič koji pomaže kupci koordinira boje za svaki aspekt njihovog tržnog iskustva - od odeće do opreme za artikala za kuću.

Color Management

Godine 2001, počeo Pantone marketinške pristupačne digitalne Color Control rešenja grafičara, dizajnera, fotografa i štampača. Dostavljanje nenadmašan nivo na ekranu tačnost, 2004 videla uvođenje dva monitora kalibracionih rešenja: jedno za potrošače i foto hobiste, drugi za profesionalce.

U januaru 2006, Pantone najavio strateško partnerstvo sa GretagMacbeth (sada Ks-Rite Incorporated) da bi upravljanje bojama pristupačnijim za širok spektar korisnika od potrošača do profesionalaca. PANTONE Huei ™, jednostavan za korišćenje, pristupačan uređaj monitor kalibracija je istina prodor u pogledu forme, funkcije i upotrebljivost, a prvi uređaj koji neprestano prilagođava ambijentalne svetlosnim uslovima. PANTONE Huei ™ PRO pruža profesionalcima i foto entuzijaste sa istom funkcijom kao i Huei, plus više monitora etaloniranje i prilagodljivim profila.

Svetla i Vage

Pantone Color Gleda Svetla omogućavaju korisniku da pregledate izbor boja u različitim svetlosnim uslovima.

PANTONE vage su unapred programirani sa formulama za sve PANTONE boja, uključujući i pastela metalik, i dostupni su u različitim veličinama za male, srednje i velike štampane prodavnicama.

ISTRAŽIVANJE I RAZVOJ LABS

Pantone boja podržava svoje komunikacione sisteme sa industriji specifična istraživanja i testiranja laboratorija.

Ink Lab Naučnici razvijaju nove formule za ažuriranje PANTONE paleta boja i uzoraka licencirane test za kontrolu kvaliteta.

Tekstilne Lab tehničari potvrdili formule za reprodukcijom boja, i ofarba i pripremi tkaninu za PANTONE MODI + Home svatch knjiga. Oni takođe pružaju prilagođene boje umiranja usluge tekstilne klijentima.

Napredne tehnologije u boji stručnjaci razvijaju osnovne tehnologije i digitalne rešenja za precizno prikazivanje i štampanje PANTONE boja. Odeljenje pruža licenciranu tehnologiju na softverske i boja proizvođača izlaznih uređaja, kao što su Adobe, Hevlett-Packard, Kserok, Kuark i Microsoft da obezbedi najbolju moguću zastupljenost PANTONE boja.

Custom Color USLUGE

Pantone Custom Color pružaju usluge prilagođene boja standarde za korporativne rukovodioce i umetničkih direktora u modi, kuće, ugovor dizajna, boja, lepota, automobilske industrije, sporta i farmaceutske industrije - bilo zahteva preciznost boja.

Pantone Custom Color usluge takođe nudi proizvode za specifikaciju korporativni identitet, Boja proizvoda i pakovanja standardima, uključujući kolor standarda pokazuju jednu ili više PANTONE boja ili prilagođene boje na papir, pamuk ili običaj podlogama, kao i odgovarajući CMIK, HTML i RGB vrednosti.

PANTONE BOJA INSTITUT ®

Pantone Color Institute je boja istraživanje i informativni centar koji deli svoju boju ekspertizu sa stručnjacima iz različitih industrija, uključujući mode, komercijalne / industrijske, ugovor i enterijera, grafike, reklame, film i obrazovanje. Priznata u celom svetu kao vodeći izvor informacije vezane za boju, Institut koristi kao resurs od najuticajnijih svetskih medija.

Kroz Pantone Color Instituta Pantone nastavlja da proučavaju kako boje utiču ljudske misaone procese, emocije i fizičke reakcije, unapređujući svoju posvećenost pružanju profesionalaca sa većim razumevanjem boji i da im pomognemo da iskoriste boju efikasnije. Leatrice Eiseman, američki vodeći stručnjak u boji, je izvršni direktor Pantone Color Instituta.

KONSULTANTSKE USLUGE

Pantone COLORTEAMSM nudi stručne boja konsultantske usluge autora najpoznatijih svetskih autoriteta na boju. Mnoga mala i srednja preduzeća, kao i velikih korporacija u širokom spektru industrija, oslanjaju na Pantone da osmisle i revidiraju svoje boje proizvoda, pakovanje i korporativnih boja identiteta.

Kontekst kolona